Sastojci:

  • 750 g heljdinog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašika kakao praha
  • 200 g domaćeg maslaca
  • 220 g smeđeg šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 jaje
  • 120 ml vode
  • 230 g meda
  • 10 kašika brusnica

 

U brašno dodati prašak za pecivo. Uz to dodati 1 kašičicu cimeta, 1 kašičicu đumbira to dobro promiješati. Dodati 1 kašiku kakao praha i to dobro promiješati. U drugu posudu dodati maslac sobne temperature i umutiti ga mikserom. Dok se muti dodati smeđi šećer, vanilin šećer, 1 jaje, vodu i med i nastaviti mutiti dok ne postane tijesto. Smjesu staviti u providnu foliju u frižider 3 sata. Nakon toga tijesto oblikovati u male loptice. U tepsiju staviti papir za pečenje i redati loptice, prstima pritisnuti loptice da postanu tanki kružići, preko stavljati brusnice i peći na 180 stepeni 10 minuta.