Treća noćna utrka Vienna Run4Lifestyle 14. juna u Sarajevu

Trkači, rekreativci i ljubitelji sporta - svi ste dobrodošli!

Datum objave: 15.03.2019

Ugovor o generalnom sponzorstvu Treće noćne utrke Viena Run4lifestyle koja će se održati 14. juna u Sarajevu, potpisan je danas između Vienna osiguranja i Udruženja Marathon. Kontinuirana je to podrška ove osiguravajuće kuće promoviranju zdravih životnih navika u našoj zemlji.

„Ponosni smo da ćemo i ove godine okupiti više od 1.000 učesnika u utrci koja je postala simbol Sarajeva. Mi kao osiguravajuća kuća svakodnevno težimo činiti danas sve za bolje sutra naših građana. Kroz naše aktivnosti promoviramo prevenciju, aktivan životni stil jer istinski vjerujemo da na taj način svi zajedno možemo raditi pozitivne promjene koje će se reflektirati na naše društvo u cjelini”,  istaknula je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja.

Udruženje Marathon i Vienna osiguranje pozivaju sve one željne adrenalina i sportske zabave da se prijave za učešće u noćnoj utrci. Registracija će se vršiti putem online forme na web stranici Udruženja Marathon.

„Sretni smo da je naš glavni grad postao prepoznatljiv i po noćnoj utrci Vienna Run4lifestyle koja okuplja trkače ne samo iz naše zemlje nego i iz regije.  Mi ćemo uraditi sve da utrka ove godine bude još uspješnija da okupimo što veći broj ne samo profesionalnih trkača nego i onih koji će se možda prvi put okušati u ovoj disciplini. Pozivam sve da nam se pridruže i da na ovaj način 14. juna pošaljemo lijepu sliku iz Sarajeva u svijet”, kazao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Vienna Run4lifestyle noćna utrka počinje u 20 sati ispred BBI centra u Titovoj ulici i prolazi kroz najljepše dijelove grada Sarajeva sa sljedećom rutom: BBI Centar, ulica Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, a utrka nakon tri kruga ponovo završava ispred BBI Centra.