Best Life Insurance Brand

Vienna osiguranje proglašeno najboljim osiguranjem života u BiH

Datum objave: 01.02.2019

Sarajevo, 01.02.2019. - Vienna osiguranje jedini je dobitnik prestižne nagrade Best Life Insurance Brand, Bosnia and Herzegovina 2018 za sektor osiguranja u našoj zemlji. Međunarodnu nagradu za izvanredno pružanje usluga ovoj osiguravajućoj kući dodijelio je Global Brands Magazine iz Londona koji čitateljima pruža najnovije vijesti, recenzije, mišljenja i ankete o vodećim brandovima širom svijeta.

Naime, vanjski istraživački tim ovog časopisa je tokom 2018. godine, među ostalima, prikupljao informacije i o poslovanju Vienna osiguranja, a koji su pokazali izvrsnost u poslovanju. Na osnovu toga, Vienna osiguranje je izabrano kao najbolje za osiguranje života u našoj zemlji.

„Godina nije mogla početi bolje! Ovo prestižno priznanje obradovalo nas je kao tim i učinilo ponosnima. Istovoremeno,  nagrada je i  obaveza da budemo ustrajni u pružanju kvalitetetnih i inovativnih programa osiguranja za naše klijente. Nova era našeg poslovanja ozvaničena je 2018. godine, a ova nagrada je to i potvrdila,“ izjavila je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja.

Ovogodišnja svečana ceremonija dodjele Global Brands Magazine nagrada upriličena je u Kini, a lista dobitnika objavljena je  i na zvaničnoj web stranici časopisa:   http://www.globalbrandsmagazine.com/award-winners-2018/.

Vienna osiguranje se tokom 15 godina poslovanja etabliralo kao jedno od vodećih u segmentu životnih osiguranja s najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH. Na kraju 2018. godine, kompanija je imala više od 220.000 zaključenih ugovora o osiguranju i preko 160 miliona KM aktive.