VIG nastavlja trend rasta

Vienna Insurance Group (VIG) nastavlja trend rasta u 3. kvartalu 2018. i dalje jača svoju poziciju na tržištu

Datum objave: 07.12.2018

Premije porasle za +2,9% na oko 7.4 milijarde EUR, a ukupan rezultat (prije poreza) za +6,4% na 352,3 miliona EUR, kombinirana kvota troškova i šteta značajno poboljšana i iznosi 96,3%

VIG nastavlja stabilan trend rasta u prva tri kvartala 2018. godine, ostvarivši poboljšanje svih ključnih pokazatelja. "Ovaj pozitivni poslovni rast čini nas sigurnim u ostvarenju zacrtanih planova za 2018. Nastavljamo put ka ostvarenju premije u iznosu od 9,5 milijardi EUR, te rezultatu prije poreza u rasponu od 450 do 470 miliona EUR za 2018. Kontinuirani i stalni rastući trend, kao i diverzifikacija rizika diljem zemalja članica grupacije, daju nam finansijske temelje potrebne da odgovorimo zahtjevima budućnosti. Ovo je također potvrđeno i A+ rejtingom od strane Standard&Poor u trećem kvartalu 2018, što ukazuje na stabilnu finansijsku poziciju i visoku snagu kapitala," izjavila je Elisabeth Stadler, generalna direktorica Vienna Insurance Group.

Ponosni smo što pripadamo najvećoj osiguravajućoj grupaciji u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, a koja kontinuirano bilježi stabilan rast i sve jaču tržišnu poziciju!