prvi put u bih

Sportski susreti osiguravajućih društava u BiH

Datum objave: 03.10.2016

U Tesliću su prošli mjesec održani prvi susreti društava za osiguranje u Bosni i Hercegovini na kojima je učestvovalo 21 osiguravajuće društvo.

Zaposlenici Vienna osiguranja (pod ranijim nazivom: Merkur BH osiguranje) pobrali su sve simpatije učesnika susreta. Isticali su se izgledom, opremom i što je najvažnije timskim duhom i rezultatima koje potvrđuju pehari za osvojena prva mjesta u odbojci i stolnom tenisu za žene.

Ovo druženje koje je imalo svoj stručno-edukativni i sportsko-takmičarski dio je iskorišteno za međusobno upoznavanje kolega i razmjenu iskustava. Manifestaciju je svečano otvorio direktor Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, gospodin Dinko Musulin.

U stručno-edukativnom dijelu održani su okrugli stolovi na aktuelne teme iz osiguranja, dok su se sportska natjecanja odvijala u 11 turnira od čega pet u ekipnim sportovima (nogomet za muškarce, košarka za žene i muškarce, odbojka za žene i muškarce) i šest u pojedinačnim (kuglanje za žene i muškarce, stolni tenis za žene i muškarce, pikado za žene i šah za muškarce).

Na susretima je učestvovalo i Vienna osiguranjekao jedno od lidera na tržištu životnog siguranja, a njegovi predstavnici takmičili su se u odbojci za žene, fudbalu za muškarce, stolnom tenisu i kuglanju.

Vienna osiguranje je iskoristilo ove susrete za promociju zdravog života i sportskog duha među svojim zaposlenicima koji su svojim nastupima dokazali da se samo timskim radom može stići do zajedničkog cilja.