Vienna osiguranje d.d. VIG: Još jedno prestižno priznanje u rukama najboljih!

Sabina Mujanović proglašena najboljim direktorom osiguravajućih društava u BiH za 2019. godinu

Datum objave: 27.12.2019

Britanski finansijski magazin "Finance Central Europe", specijaliziran za istraživanje finansijskih tržišta Srednje i Jugoistočne Europe, proglasio je predsjednicu Uprave i direktoricu Vienna osiguranja d.d. VIG gospođu Sabinu Mujanović najboljim direktorom osiguravajućih društava u BiH za 2019. godinu.

Dobitnica nagrade „The Best Insurance Company Director of the Year in Bosnia - Herzegovina 2019“ gospođa Sabina Mujanović, magistrica je menadžmenta i ovlaštena revizorka, sa 20 godina iskustva u finansijskom sektoru, od čega 16 godina na pozicijama članice Uprava banaka i osiguravajućih društava. Predsjednica je Skupštine Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH te dobitnica Priznanja za doprinos razvoju osiguranja u BiH.

Društvo koje vodi, Vienna osiguranje d.d. VIG, tržišni je lider u sektoru životnog osiguranja u BiH te je članica Vienna Insurance Group – VIG, koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Vienna osiguranje d.d. VIG je dobitnik brojnih priznanja, od kojih su najznačajniji Best Buy Award 2017/2018 te titula Najbolje životno osiguranje u BiH za 2018. godinu, a nosilac je i prestižnog priznanja “Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost”.

 „Velika je čast biti odabrana za najbolju između mojih kolega, direktora osiguravajućih društava u BiH, koji su odlični stručnjaci u raznim segmentima poslovanja. Iako je naslovljena na pojedinca, ova nagrada je priznanje Vienna osiguranju d.d. VIG, društvu koje prevazilazi granice osiguranja te koje kroz svoju poslovnu orijentaciju i društveno odgovorni rad donosi višestruke koristi pojedicima i zajednici. To je ustvari nagrada za izvrsni tim vrhunskih profesionalaca u Vienna osiguranju d.d. VIG, koji svojim posvećenim radom i nepresušnom energijom prevazilaze sve izazove, pomjeraju granice i postavljaju visoke standarde profesionalnih i ljudskih vrijednosti. Ovo je priznanje za sve njih, dokaz da smo na pravom putu i podstrek da nastavimo biti još bolji," izjavila je gospođa Sabina Mujanović prilikom preuzimanja nagrade.