Pobjednici treće sezone

Posjeta pobjednicima 3.sezone projekta "U zdravoj školi zdrava djeca"

Datum objave: 11.10.2019

„Najcool užina!“ je bila tema ovogodišnje sezone duštveno odgovornog projekta ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’ kojeg već treću godinu zaredom realizuje Vienna osiguranje d.d. VIG, a pobjedila je OŠ „Nova Bila“. Zajedno sa Vjekom i Tomislavom Cvitanušićem posjetili smo školu pobjednicu te skupa sa učenicima pravili „Najcool užinu“ u novoj kuhinji, čije opremanje je bila nagrada za pobjednika projekta.

 

„Sretni smo što sada djeca imaju kutak gdje će moći zajedno da spremaju zdrave obroke i uče o zdravoj ishrani. Mogu reći da su već sada postali pravi mali kuhari i promotori zdrave hrane. Hvala Vienna osiguranju VIG na ovoj inicijativi i projektu, a posebno na nagradi i jedinstvenom iskustvu koje će djeca pamtiti“, izjavio je direktor OŠ „Nova Bila“ Josip Popović.

„Lijepo je vidjeti osmijeh i zadovoljstvo na dječijim licima, posebno kada se radi o ovako jednoj društveno korisnoj inicijativi kao što je projekat „U zdravoj školi zdrava djeca“. Sretan sam što sam dio ovog projekta već treću sezonu i želja mi je da ovakve pozitivne priče nastavimo pisati i u budućnosti“, istakao je Tomislav Cvitanušić, član žirija i ambasador projekta.

„U protekle dvije sezone, projekat je udružio veliki broj školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika sa kojima smo izgradili zdrave vrtove, voćnjake, sigurna igrališta, bavili se sportom kroz igru i zabavu, animirali djecu i roditelje na zajednička druženja, kuhali zdrave obroke i sl. Zaista smo opredjeljeni za nastavak projekta i sličnih aktivnosti i u budućnosti i zato pozivamo sve škole da se prijave već u narednoj sezoni ovog projekta,“ kazao je tom prilikom Borislav Doder, izvršni direktor Vienna osiguranja VIG.