Od danas ponovo s Vama i u našim podružnicama!

Podružnice Vienna osiguranja d.d. VIG ponovo dostupne za klijente i partnere

Datum objave: 04.05.2020

Obzirom na stabilizaciju epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini te s tim povezano ublažavanje mjera nadležnih organa poduzetih radi sprječavanja širenja pandemije virusa COVID-19, sve podružnice Vienna osiguranja d.d. VIG su od 04.05.2020. godine ponovo dostupne za naše klijente i partnere, u redovnim terminima rada. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na razumijevanju u proteklom periodu kada nismo bili na raspolaganju za direktni kontakt. Na taj način smo zajednički doprinijeli očuvanju zdravlja svih i sprječavanju širenja pandemije.

Takođe, izražavamo veliku zahvalnost svim našim kolegama, radnicima Vienna osiguranja d.d. VIG, a koji su svojim vanrednim zalaganjima u otežanim uslovima rada od kuće omogućili visoki nivo profesionalne skrbi klijentima te su im omogućili zaključivanje ugovora o osiguranju iz sigurnosti njihovih domova.

U svim našim podružnicama su uspostavljene visoke mjere zaštite uključujući dezinfekciju, držanje preporučenog rastojanja, nošenje maski i rukavica. Međutim i dalje savjetujemo socijalnu distancu i korištenje naših online servisa koji su svima dostupni, bilo kada i bilo gdje.

Ovom prilikom obaviještavamo i sve naše osiguranike koji imaju aktivne ugovore o osiguranju života i teških bolesti, da je eventualni nastanak osiguranog slučaja uzrokovan virusom COVID-19 pokriven odnosno da će Vienna osiguranje d.d. VIG uredno servisirati sve potencijalne osigurane slučajeve koji nastanu po tom osnovu, u skladu sa ugovorenim uslovima osiguranja. Na ovaj način nastavljamo biti podrška svim našim osiguranicima u životnim situacijama u kojima je pomoć najpotrebnija.