ZDRAV I AKTIVAN ŽIVOTNI STIL

Održana druga "Merkur Run4Lifestyle" noćna utrka

Datum objave: 22.06.2018

U Sarajevu je 22. juna 2018. godine održana druga noćna trka "Merkur Run4Lifestyle" u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo, a pod generalnim pokroviteljstvom Vienna osiguranja (pod ranijim nazivom: Merkur BH osiguranje). Više od 800 profesionalnih trkača, rekreativaca ali i zaposlenika Vienna osiguranja uspješno je pretrčalo 10 kilometara dugu trasu koja je prolazila kroz najljepše dijelove grada Sarajeva. Cilj utrke bio je afirmisanje i promocija zdravog stila života.
Ispred Vienna osiguranja članice Vienna Insurance Group iz Austrije, ovogodišnju trku "Merkur Run4Lifestyle" otvorio je predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja, Gabor Lehel, koji je zbog utrke došao iz Beča.
"Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras u Sarajevu te što mi je ukazana čast da otvorim ovu prekrasnu trku. Veliki broj učesnika iz cijele regije kao i iz osiguravajućih društava iz Vienna Insurance Grupe na najbolji način oslikavaju princip raznolikosti koji je osnovna vrijednost na kojem naša grupacija temelji svoje poslovne i društvene aktivnosti, promičući pri tome zdrav i aktivan životni stil. Bosna i Hercegovina sa svojom bogatom i raznovrsnom historijskom, kulturnom i sportskom tradicijom zasigurno je najbolji primjer uspješne implementacije različitosti.“ izjavio je Gabor Lehel.
U muškoj konkurenciji najbolji je bio Stefan Čuković dok je pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela Lucia Kimani.