LadiesIN: Vienna osiguranje proglašeno najboljim osiguranjem života u BiH

Vienna osiguranje jedini je dobitnik prestižne nagrade Best Life Insurance Brand, Bosnia and Herzegovina 2018 za sektor osiguranja u našoj zemlji

Datum objave: 04.03.2019

Međunarodnu nagradu za izvanredno pružanje usluga ovoj osiguravajućoj kući dodijelio je Global Brands Magazine iz Londona, koji čitateljima pruža najnovije vijesti, recenzije, mišljenja i ankete o vodećim brendovima širom svijeta. Svečana ceremonija dodjele Global Brands Magazine nagrada upriličena je u Kini.

Vanjski istraživački tim ovog časopisa je tokom 2018. godine, među ostalima, prikupljao informacije i o poslovanju Vienna osiguranja. Sve je upućivalo na izvrsnost zbog čega je Vienna osiguranje proglašeno najboljim osiguranjem života u našoj zemlji. Tim povodom razgovarali smo s direktoricom Sabinom Mujanović.

 

S kolikim ushićenjem ste primili vijest o ovom priznanju?

Godina nije mogla početi bolje! Ovo prestižno priznanje obradovalo nas je kao tim i učinilo ponosnima. Istovremeno, nagrada je i obaveza da budemo ustrajni u pružanju kvalitetnih i inovativnih programa osiguranja za naše klijente. Nova era našeg poslovanja ozvaničena je 2018. godine, a ova nagrada je to i potvrdila.

U čemu se, zapravo, ogleda najveći uspjeh Vienna osiguranja?

Vienna osiguranje se tokom 15 godina poslovanja etabliralo kao jedno od vodećih u segmentu životnih osiguranja s najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH. Na kraju 2018. godine kompanija je imala više od 220.000 zaključenih ugovora o osiguranju i preko 160 miliona KM aktive. Međutim, sve to ne bi bilo moguće realizovati bez naših visoko motivisanih i profesionalnih zaposlenika. Oni su najzaslužniji za ovaj uspjep te ova nagrada pripada upravo njima.

 

Šta je razlog što Vam ljudi u tolikoj mjeri poklanjaju svoje povjerenje?

Za uspjeh životnog osiguravatelja su od presudne važnosti visok kvalitet brige o klijentima, stabilnost i povjerenje. Na tim temeljima smo postavili i održavamo naše poslovanje, a što klijenti prepoznaju i nagrađuju. Dodatno, naša jedinstvena poslovna orijentacija na pružanju najboljeg nivo zaštite života i zdravlja, uz dodatne usluge i servise tokom cijelog trajanja ugovora o osiguranju, pomiče granice tradicionalnog osiguranja te je i to činjenica koju naši osiguranici cijene.

 

Postoji li nešto što Vienna osiguranje može najaviti kao svoj highlight u 2019.?

Pored inovativnih programa osiguranja koje pripremo za naše klijente, svakako nastavljamo naše već tradicionalne godišnje aktivnosti na unapređenju kvalitete života kroz organizaciju noćne trke u Sarajevu kao i kroz projekat „U zdravoj školi, zdrava djeca“. Na ovaj način smo već do sada animirali nekoliko desetina hiljada školaraca, roditelja, pedagoga i ljubitelja sporta na izgradnji zdravog stila života te ćemo isto nastaviti raditi i u budućnosti.