Prva noćna utrka u hIstorIjI grada Sarajeva

„Merkur Run4Lifestyle“ privukao 700 trkača

Datum objave: 19.05.2017

Oko 700 ljubitelja sporta iz cijele BiH i regiona je 19.05.2017. učestvovalo u prvoj noćnoj utrci u historiji grada Sarajeva, „Merkur Run4Lifestyle“. Utrku je organizovalo Udruženje "Marathon" Sarajevo pod generalnim pokroviteljstvom Vienna osiguranje (pod ranijim nazivom: Merkur BH osiguranje), a sa ciljem promocije zdravih navika i životnog stila.

Ruta dužine 10 kilometara je startala ispred BBI centra te prošla kroz najljepše dijelove Sarajeva: Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

Izvršni direktor Vienna osiguranja, Borislav Doder se u svom pozdravu prisutnima zahvalio učesnicima što svojim primjerom promiču ideju zdravlja i zdravih životnih navika, što je i poslovna filozofija Vienna osiguranja sažeta u sloganu „Danas za Vaše sutra". Gospodin Doder je imao čast otvoriti utrku te uručiti nagrade dobitnicima: pobjedniku Osmanu Junuzoviću (32:31.00), drugoplasiranom Srđanu Samardžiću (34:05.11)i trećeplasiranom Božidaru Vujiću (34:13.20) u muškoj kategoriji, kao i pobjednici u ženskoj kategoriji, Luciji Kimani (40:45.11), drugoplasiranoj Adeli Čomor (42:51.10) i trećeplasiranoj Almi Hrnjić (44:15.00).

Na događaju nije izostala dobra zabava za koju su se pobrinuli lokalni DJ izvođači, a noćni ambijent je utrci dao jednu posebnu atmosferu u kakvoj trkači do sada nisu imali priliku sudjelovati.

Projekat su podržali i brojni drugi sponzori, a u direktnom partnerstvu sa Vienna osiguranje su podršku pružili iz bankarskog sektora Sberbank i Sparkasse Bank, a potom i kompanije Fress, Poliklinika Atrijum te brendovi Bata i Navigare.