Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost

Još jedno međunarodno priznanje za izvrsnost Vienna osiguranja d.d. VIG

Datum objave: 16.10.2019

Vienna osiguranje d.d. VIG dobitnik je još jednog prestižnog priznanja “Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost” koje dodjeljuje međunarodna organizacija ICERTIAS – International Certification Association sa sjedištem u Cirihu, Švicarska. „Customers' Friend“ je međunarodni projekat čiji je cilj da pronađe, detektuje i nagradi kompanije koje pružaju svojim klijentima i kupcima najbolje korisničko iskustvo – one koje njeguju visok nivo profesionalnosti, kompetentnosti, ljubaznosti i transparentnosti.

U sklopu analize za certifikaciju „Customers' Friend - Vrhunska izvrsnost“, Vienna osiguranje VIG je prošlo kroz detaljan proces istraživanja i verifikacije od strane međunarodne organizacije ICERTIAS, sa posebnim fokusom na: odnos sa kupcima, zaposlenicima i poslovnim partnerima, inovaciju, finansijsku stabilnost, kvalitet proizvoda i usluga na tržištu, konkurentnost, dostupnost, pouzdanost i društvenu odgovornost te odnose s medijima i digitalnu komunikaciju.

„Sretni smo i ponosni na još jednom prestižnom priznanju kojim se nagrađuje naš trud i nastojanje da pružimo vrhunsku uslugu i inovativne proizvode, prateći moderne trendove i potrebe klijenata. „Customers' Friend-Vrhunska izvrsnost“ nas obavezuje da i dalje održavamo izvrsnost u odnosima sa osiguranicima, partnerima i zaposlenicima, a što je svakako naša kontinuirana zadaća u orijentaciji na vrhunski servis i profesionalnu uslugu“ izjavila je tim povodom Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja VIG.

Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u sektoru životnog osiguranja u BiH te je članica Vienna Insurance Group – VIG, koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi. Pored ovog priznanja, Vienna osiguranje d.d. VIG nagrađeno je i sa Best Buy Award 2017/2018 te proglašeno Najboljim životnim osiguranjem u BiH za 2018. godinu.