PRVE BH. IGRE BEZ GRANICA

Dodijeljene besplatne ekskurzije za najuspješnije ekipe

Datum objave: 02.06.2018

Završetak druge sezone projekta Vienna osiguranja (pod ranijim nazivom: Merkur BH osiguranje d.d.) „U zdravoj školi zdrava djeca“ krunisan je danas dodjelom besplatnih maturanskih ekskurzija za 3 završna razreda osnovnih škola čiji timovi su ostvarili najbolji plasman u okviru takmičenja „Igre bez granica“.

Pred brojnom publikom i navijačima, zabavno takmičenje i prvo ovakve vrste u BiH, održano je ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu, a šest timova osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine koji su se prošlog vikenda u Tuzli kvalifikovali u finale, borilo se za glavnu nagradu projekta. Najbolje rezultate postigli su timovi škola: VIIb razred Prve osnovne škole iz Živinica, VIII1 razred O.Š. ''Kiseljak 2'' iz Zabrđa i VIII3 razred O.Š. ''Osman Nakaš'' iz Sarajeva i tako svojim drugarima iz razreda osigurali besplatan odlazak na maturansku ekskurziju.
Preostala tri mjesta pripala su školama: "Katolički školski centar" iz Sarajeva, O.Š. ''Aleksa Šantić" iz Ugljevika i O.Š. ''Ćamil Sijarić'' iz Sarajeva, a za njih je Vienna osiguranje pripremilo utješne nagrade. 

‘’Uzbuđenje i radost školaraca, druženje porodica u zajedničkim igrama, podrška prosvjetnih radnika, a sve uz zabavu i smijeh, za nas predstavljaju neprocjenjive vrijednosti i daju vjeru da iste možemo njegovati i u današnjem vremenu tehnoloških zavisnosti. Ovo je zaista sjajna završnica projekta "U zdravoj školi zdrava djeca" i ponos svih nas, više od 10.000 djece, roditelja, nastavnika i radnika Vienna osiguranja koji smo dali doprinos tokom protekle dvije sezone projekta. Uspjeli smo poboljšati i unaprijediti kvalitet života hiljadama djece u Bosni i Hercegovini. U tom smislu, snažno smo oprijedeljeni za nastavak sličnih aktivnosti i u budućnosti. Pobjednicima čestitamo i želimo im nezaboravno maturantsko putovanje, a svim drugim učesnicima želimo više sreće u narednoj sezoni projekta.“ - istakla je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja.