Na radost mališana

Besplatne škole skijanja i plivanja za djecu iz SOS Dječijih sela BiH

Datum objave: 18.01.2017

U smislu podrške zdravog načina života i sportskih aktivnosti kroz projekat ‘’Za djecu u pokretu’’ Vienna osiguranje (pod ranijim nazivom: Merkur BH osiguranje) je u januaru 2017. godine omogućilo besplatne škole skijanja i plivanja za djecu iz SOS Dječijih sela BiH.

Uz renomirane učitelje skijanja, više od 40 mališana iz Sarajeva i Gračanice su prvu sedmicu januara proveli na planini gdje su imali mogućnost naučiti skijati, boraviti na svježem zraku i dobro se zabaviti.

‘’Vienna osiguranje, kao prijatelj SOS Dječijih sela BiH, i kroz ovaj projekat podržava djecu u zdravom življenju i njihovom aktivnijem bavljenju sportom. Baš kao što je i naša briga o djeci dugoročna, vjerujemo da će i rezultati projekta biti dugoročni. Vrijeme koje su djeca provela zajedno na planini pričinilo im je toliko radosti, uzbuđenja i smijeha. Uz zahvalnost Vienna osiguranju, želim istaći da je to bila prekrasna zimska čarolija koju ćemo pamtiti” naglasio je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Vienna osiguranje dodatno je tokom mjeseca januara implementiralo i školu plivanja za 25 djece iz SOS Dječijeg sela Gračanica, te 40 djece iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. Škola plivanja realizirana je na bazenima u Sarajevu i Tuzli uz pomoć trenera koji su djeci predstavili osnovne tehnike plivanja, pravilnog disanja u vodi, položaje tijela, te ih osposobili za samostalno plivanje.

Kroz različite vrste društveno odgovornog poslovanja Vienna osiguranje teži ka boljem i zdravijem životu svih građana, a tokom 2017. godine posebnu brigu je posvećena projektima koji su imali za cilj poboljšanje uvjeta života djece u BiH.